Norme nr. 11 din 1 noiembrie 2004 privind modificarile in situatia bancilor, institutiilor emitente de moneda electronica, altele decat bancile, a caselor de economii pentru domeniul locativ si a sucursalelor institutiilor de credit straine

Normele se aplica bancilor, institutiilor emitente de moneda electronica si caselor de economii pentru domeniul locativ, persoane juridice romane, precum si sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit straine si reglementeaza conditiile in care pot fi operate modificari in situatia acestora, in scopul asigurarii supravegherii prudentiale.

Incepand cu data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, institutiilor de credit autorizate si supravegheate de autoritatile competente din statele membre, care vor desfasura in Romania, printr-o sucursala sau in mod direct, activitate bancara si alte activitati financiare, pe baza si in limitele autorizatiei acordate de statul membru de origine, nu li se vor mai aplica aceste norme.

Incepand cu data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, institutiile de credit, persoane juridice romane, vor putea desfasura in statele membre activitate bancara si alte activitati financiare pentru care sunt autorizate, prin intermediul unei sucursale sau in mod direct. In aceste cazuri aceste norme nu se mai aplica.